Mindfulness-zolder

Veel mensen hebben de afgelopen jaren kennis kunnen maken met Mindfulness. Ieder mens heeft ontspanning en tijd nodig, een moment van rust waarna je productiever en meer harmonieus kunt functioneren.

‘Als je rustiger met jezelf omgaat, geef je jezelf de ruimte om ontspannen met uitdagingen om te gaan, groeit de empathie en begrip voor anderen’

Mensen met een beperking wordt mindfullness vaak niet aangeboden terwijl juist zij heel goed reageren op een ruimte waarin zij even niets hoeven, waar de oefeningen aan hun tempo aangepast worden.

Bij ‘de Parel van Riel’ is alles op de Mindfulness-zolder aangepast; de verlichting, de muziek, de geur, de kleuren en waar je kunt liggen, zitten, of hangen in de hangstoel. Onze gasten hebben veel baat bij een Mindfulness-ruimte. Er is iedere dag een passende activiteit waar de gast aan deel mag nemen. Denk hierbij aan een voetenbadje met een bruisbal, sensomotorische activiteiten, samen zingen, luisteren naar muziek, handmassage, genieten van de geuren uit de diffuser enzovoorts.

Onderzoek wijst uit dat het toepassen van Mindfulness onder meer leidt tot:

Dagprogramma’s

  • Betere focus en concentratie
  • Meer zelfbewustzijn
  • Vergroting van creativiteit
  • Minder stress voor de gast en de begeleiding

Ambachtelijke ruimte

In de voormalige garage van het huis is een ambachtelijke ruimte gemaakt. Doel van deze ruimte is dat onze gast mag aanleunen bij de werkzaamheden van onze ambachtslieden. Houtbewerking, leer bewerken, gitaren restaureren, bezig zijn met je handen. Onze gast wordt betrokken bij de activiteit, kan hierdoor zijn fantasie en creativiteit ontwikkelen, in zijn eigen tempo, zijn zelfvertrouwen vergroten door een gezamenlijk gemaakt eindresultaat.

Creatieve ruimte

In de voormalige wasruimte van het huis is een creatieve ruimte gecreëerd. De ruimte is eigentijds, passend bij onze doelgroep. Bij vele dagbestedingen is er een ruimte voor creativiteit, de Parel van Riel biedt dit ook aan. Middels een gevarieerd dagprogramma kan de gast in een ontspannen sfeer iets naar zijn eigen wens maken, dat zichtbaar zal zijn in het eindresultaat.Er zullen workshops worden gehouden voor kunstzinnige ontwikkeling. Er staat een Playstation waar onze gast mee mag spelen. Onze gast mag ook in deze ruimte zijn om niks te doen, dat is ook prima. Er staan een paar heerlijke zitzakken om in neer te ploffen.

Beweegprogramma

Wij integreren dagelijks de bewegingsactiviteiten in de mindfulness zolder. Wij maken gebruik van de lokale sportschool, maken kleine fietstochten met de duofiets, of mooie wandelingen op de Regte Hei.

Parelactiviteiten

De Parelactiviteiten variëren enorm. Wij gaan niet op dagtrip naar een pretpark maar kiezen bewust voor eenvoudige activiteiten die wij “Parelwaardig’ maken. Denk hierbij aan een ritje met de bus of trein, shoppen in een ander dorp of kleine eenvoudige dingen die wij ondernemen. Geen knutselwerkjes, maar iets wat aan de Parel gerelateerd is. We gaan zeker niet alles verklappen maar onze gasten zullen dit onderdeel als een extraatje ervaren. De Parelactiviteiten zijn speciaal maar toch ook weer gewoon. Zij variëren per seizoen, per gast of groep.

De Parel zoekt vrijwilligers
De Parel zoekt vrijwilligers
De Parel zoekt vrienden
De Parel zoekt vrienden

Interesse of meer informatie?

Wij praten je graag bij over al onze plannen en horen graag of jij iets voor onze dagbesteding kunt gaan betekenen.
Voor direct meer informatie, bel ons via: 06 15 57 57 68