De Parel

Doelgroep

De ‘Parel van Riel’ is een actieve dagbesteding voor volwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 tot 50 jaar. Ons huis ligt midden in het centrum van Riel, een kleine dorpsgemeenschap die hoort bij de gemeente Goirle. Het huis en de tuin zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en minder geschikt voor rollators en/of hulpmiddelen.

Kleinschalig

De ‘Parel van Riel’ is eigentijds en kleinschalig. De begeleidingsstijl is van deze tijd, anno 2019.
De gasten en het team staan midden in de actualiteit met de ontwikkelingen binnen de gehandicaptenzorg. Dat betekent eigen inbreng, participatie, leren en ontwikkelen. Omdat we kleinschalig zijn en willen blijven zal onze groep uit maximaal 15 gasten bestaan. We werken één op vijf begeleiding, een medewerker per vijf gasten, dit is een vast uitgangspunt zodat er altijd aandacht en tijd is.

Het aanbod

De ‘Parel van Riel’ biedt dagbesteding. Als extra bieden wij de mogelijkheid van vervoer, brusjes en/of familieweekenden, er kan een hulphond ingezet worden als assistent voor onze coaching en logeeropvang. Het huis biedt de mogelijkheid om in diverse ruimten activiteiten aan te bieden. Op de pagina dagprogramma vind je daar een overzicht van. Buiten in de tuin, samen in het dorp en de schitterende omgeving vult de variatie kleinschalig en persoonlijk aan voor onze gasten.

Stage speciaal onderwijs

Wij bieden stage plekken aan voor VSO leerlingen. Neem hiervoor contact op met Mélanie (mélanie@deparelvanriel.nl) of Anne (anne@deparelvanriel.nl)

Eigen vervoer & regio

Niet iedereen kan goed met wachttijden omgaan. Ook niet met wisselende chauffeurs en/of inzittenden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om zelf het vervoer aan te bieden. Mocht je met de fiets, het openbaar vervoer willen komen of door je ouders of begeleider gebracht worden dan is dat ook prima.

Gasten van de Parel worden gehaald en gebracht tegen een te bepalen tarief. We doen dit binnen een straal van ongeveer 20 kilometer. Gasten die buiten deze regio wonen moeten zelf voor vervoer zorgen. De regio omvat de volgende plaatsen: Gilze-Rijen, Alphen, Chaam, Baarle Nassau, Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Biest-Houtakker, Oisterwijk, Haaren, Boxtel, Loon op Zand, Waalwijk, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle, Raamsdonksveer, Oosterhout en Breda.

Tarief

De kosten van onze dagbesteding kunnen betaald worden van een PGB. Vanaf medio 2020 willen wij ook ZIN bieden. Het tarief voor een dagdeel is € 58,00. Gasten kunnen één of twee dagdelen afnemen, op één of meerdere dagen komen.

Ambachtelijke ruimte

In de voormalige garage van het huis is een ambachtelijke ruimte gemaakt. Doel van deze ruimte is dat onze gast mag aanleunen bij de werkzaamheden van onze ambachtslieden. Houtbewerking, leer bewerken, gitaren restaureren, bezig zijn met je handen. Onze gast wordt betrokken bij de activiteit, kan hierdoor zijn fantasie en creativiteit ontwikkelen, in zijn eigen tempo, zijn zelfvertrouwen vergroten door een gezamenlijk gemaakt eindresultaat.

Creatieve ruimte

In de voormalige wasruimte van het huis is een creatieve ruimte gecreëerd. De ruimte is eigentijds, passend bij onze doelgroep. Bij vele dagbestedingen is er een ruimte voor creativiteit, de Parel van Riel biedt dit ook aan. Middels een gevarieerd dagprogramma kan de gast in een ontspannen sfeer iets naar zijn eigen wens maken, dat zichtbaar zal zijn in het eindresultaat.Er zullen workshops worden gehouden voor kunstzinnige ontwikkeling. Er staat een Playstation waar onze gast mee mag spelen. Onze gast mag ook in deze ruimte zijn om niks te doen, dat is ook prima. Er staan een paar heerlijke zitzakken om in neer te ploffen.

Beweegprogramma

Wij integreren dagelijks de bewegingsactiviteiten in de mindfulness zolder. Wij maken gebruik van de lokale sportschool, maken kleine fietstochten met de duofiets, of mooie wandelingen op de Regte Hei.

Parelactiviteiten

De Parelactiviteiten variëren enorm. Wij gaan niet op dagtrip naar een pretpark maar kiezen bewust voor eenvoudige activiteiten die wij “Parelwaardig’ maken. Denk hierbij aan een ritje met de bus of trein, shoppen in een ander dorp of kleine eenvoudige dingen die wij ondernemen. Geen knutselwerkjes, maar iets wat aan de Parel gerelateerd is. We gaan zeker niet alles verklappen maar onze gasten zullen dit onderdeel als een extraatje ervaren. De Parelactiviteiten zijn speciaal maar toch ook weer gewoon. Zij variëren per seizoen, per gast of groep.

De Parel zoekt vrijwilligers
De Parel zoekt vrijwilligers
De Parel zoekt vrienden
De Parel zoekt vrienden

Interesse of meer informatie?

Wij praten je graag bij over al onze plannen en horen graag of jij iets voor onze dagbesteding kunt gaan betekenen.
Voor direct meer informatie, bel ons via: 06 15 57 57 68